Російські війська зазнають масових втрат від українських далекобійних ударів – британська розвідка

Київ. 24 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Російські війська в Україні продовжують зазнавати масових втрат від українських далекобійних високоточних ударів далеко за лінією фронту, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

“10 листопада 2023 року, ймовірно, понад 70 російських військовослужбовців загинули внаслідок удару по колоні вантажівок за 23 км за лінією фронту в селі Гладківка Херсонської області. Згодом, 19 листопада 2023 р., удар по російських військах, які брали участь у церемонії нагородження або концерті в Кумачовому, що розташоване за 60 км від контрольованої Росією території, імовірно, призвів до десятків жертв”, – зазначено в повідомленні у твіттері.

Уточнюється, що такі інциденти траплялися і в Україні: 3 листопада 2023 року внаслідок влучання російської балістичної ракети на церемонії вручення медалей загинули 19 військовослужбовців 128 окремої гірсько-штурмової бригади.

“Як правило, солдати, які беруть участь у бойових діях, добре обізнані про дальність дії систем озброєння противника. Однак, зіткнувшись із реальністю дуже тривалого бойового розгортання, командири стикаються з гострою дилемою. Їм доводиться балансувати між оптимальною практикою розосередження військ, що робить їх менш уразливими для ударів, і повсякденною необхідністю збирати підрозділи разом для здійснення управління та підтримання морального духу”, – зазначають у британському міністерстві.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1727956987046928720