Співробітники складів Amazon у США та Європі планують страйки в "чорну п'ятницю"

Київ. 24 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Працівники складів і водії Amazon.com Inc. у США, Великій Британії, Німеччині, Італії та Іспанії планують провести страйки в “чорну п’ятницю” з вимогою підвищення зарплат і поліпшення умов праці, йдеться в заяві міжнародної федерації профспілок UNI Global Union.

Зокрема, у Німеччині 24-годинний страйк розпочали працівники п’яти розподільчих центрів. У Великій Британії на страйк вийшли понад тисячу співробітників складу в Ковентрі. До них можуть приєднатися їхні колеги з 30 країн світу.

Страйки можуть призвести до порушень ланцюжків поставок і призвести до затримок під час доставки товарів в один із найбільш завантажених для онлайн-торгівлі днів у році, зазначає MarketWatch.

Представник Amazon у Німеччині вже заявив, що дії співробітників не позначаться на термінах доставки, а представник у Великій Британії зазначив, що компанія “пропонує своїм працівникам чудову зарплату і бонуси, чудові можливості кар’єрного зростання, а також сучасні та безпечні умови праці”.

Співробітники Amazon проводять різні акції в “чорну п’ятницю” вже четвертий рік поспіль.

Акції Amazon дешевшають менш ніж на 0,1% на попередніх торгах у п’ятницю. З початку року капіталізація компанії злетіла на 75%, до $1,52 трлн.