Японія формує стратегічний резерв СПГ за рахунок торгового портфеля JERA

Київ. 24 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Японія на додаток до комерційних запасів зниженого природного газу формує його державний стратегічний резерв (Strategic Buffer LNG), повідомляє S&P Global Commodity Insights.

Державні резерви раніше формувалися в інших категоріях енергоносіїв – нафти і ЗВГ.

Міністерство економіки, торгівлі та промисловості Японії повідомило, що затвердило компанію JERA як першого постачальника стратегічного резерву. Зобов’язання останньої в рамках цього механізму – щонайменше одна партія на місяць у період з грудня 2023 року до лютого 2024-го.

"Ми працюємо над створенням нашої внутрішньої системи, щоб мати змогу забезпечувати й експлуатувати щонайменше одну партію СПГ на місяць для Strategic Buffer LNG упродовж більш ніж тримісячного періоду з грудня до лютого", – прокоментував S&P представник енергетичної компанії.

Найбільший світовий покупець СПГ JERA створений у 2015 році Tokyo Electric Power Company і Chubu Electric Power Company. Її торговий портфель становить близько 40 млн тонн СПГ на рік. Компанія також контролює флот із 20 газовозів (через СП JERA Global Markets з 33%-відсотковою часткою EDF Trading).