Верховна Рада до середини грудня має ухвалити в цілому закони, рекомендовані ЄК, – Є. Кравчук

Київ. 24 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Верховна Рада має до середини грудня ухвалити в цілому законопроєкти для остаточного виконання рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу, заявила заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук.

“У нас буде ще одне засідання (парламенту – ІФ-У) і до 14 грудня. І дуже важливо ці законопроєкти (антикорупційні – ІФ-У) ухвалити в цілому… За часом ми встигаємо, у нас немає іншого варіанту”, – сказала Кравчук в ефірі національного телемарафону в п’ятницю.

Вона наголосила, що Верховна Рада також має зробити все, щоб не було якихось формальних причин говорити, що Україна не до кінця виконала пункт про захист національних меншин.

“Ми очікуємо, що уряд зареєструє зміни до закону про національні меншини, де будуть враховані додаткові зауваження Венеціанської комісії, які стосуються мови освіти”, – зазначила Кравчук.

За її словами, йдеться про “ще більшу можливість навчання мовами Європейського Союзу”: угорською, румунською, болгарською. Народна депутатка наголосила, що “точно не йтиметься про якісь преференції російської мови”.

Кравчук також повідомила, що підготовкою законопроєкту про лобізм займається Кабінет Міністрів.

“Це абсолютно новий закон і його готує уряд. І ми чекаємо реєстрації від уряду”, – зазначила Кравчук.

На думку народної депутатки, у Верховної Ради є час до весни наступного року для ухвалення цього законопроєкту.

“Я думаю, що закон про лобізм ми голосуватимемо в режимі до березня. Власне після рішення (Ради ЄС про початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу), я сподіваюся, у середині грудня, у Європейської комісії буде час на підготовку “переговорної рамки”, десь приблизно до березня, і за цей час якраз, як кажуть, треба всі “хвости” підтягнути”, – сказала Кравчук.