Зеленський закликав США та ЄС працювати з Іраном, щоб ця країна не могла постачати дрони та ракети РФ

Київ. 25 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський закликав США та Європейський Союз працювати з Іраном, включно з розробкою санкційної політики проти цієї держави, щоб Іран не міг постачати дрони та ракети в Росію.

“Необхідно працювати з Іраном, щоб Іран не міг постачати дрони Російській Федерації. А також зробити максимально розумну, санкційну політику і політичну спробу пропрацювати з Іраном, щоб вони не постачали Росії ракети. На сьогодні ми не бачимо, що це відбувається, але ми точно бачимо, що це може статися”, – заявив він на пресконференції “Зерно з України” з президентами Швейцарії, Латвії та прем’єром Литви в Києві в суботу.

За його словами, треба, щоб усі працювали з Іраном і передавали відповідні політичні сигнали.

“І посилити санкції потрібно. Не тільки проти Росії. Ви знаєте, що багато їхньої “продукції”, яка летить і вбиває українців, становить частину виробництв компаній усього світу. І тому застосовувати санкції не тільки щодо Росії, а застосовувати санкції щодо тих компаній і держав, які передають відповідні деталі”, – резюмував Зеленський.