В Ізраїлі готуються до прийому другої групи заручників із полону ХАМАСу в Секторі Гази

Київ. 25 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Процес звільнення другої групи заручників, захоплених в Ізраїлі угрупованням ХАМАС під час атаки 7 жовтня, як очікується, розпочнеться в найближчі години, повідомляє в суботу Times of Israel.

Очікується, що група з 13 осіб залишить Сектор Гази в суботу приблизно о 16:00 за місцевим часом (16:00 кч). Натомість Ізраїль відпустить у Сектор Гази ще 42 палестинців.

Напередодні в рамках угоди між сторонами звільнили також 13 ізраїльтян, а крім них – іще 10 вихідців із Таїланду й одного філіппінця. Ізраїль, зі свого боку, звільнив 39 палестинців.

Загалом, за умовами угоди, як повідомляли близькосхідні ЗМІ, ХАМАС звільнить 50 жінок і дітей із числа 237 заручників, які перебувають у Секторі Гази. Зі свого боку Ізраїль випустить із в’язниць 150 палестинських в’язнів. Перемир’я між сторонами може бути продовжено на кілька днів, якщо в ХАМАСі будуть готові звільнити більше громадян і жителів Ізраїлю. Режим припинення вогню, згідно з домовленостями, може тривати не довше ніж 10 днів.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Секторі Гази, вчинило напад на Ізраїль. У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти ХАМАСу.