ЗС України утримують позиції на лівобережжі Херсонської області та наступають на мелітопольському напрямку – ISW

Київ. 26 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Українські сили продовжують утримувати позиції на східному (лівобережжі) Херсонської області, а також продовжують наступальні дії на мелітопольському напрямку (захід Запорізької області), йдеться в огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що українські сили зберігають позиції в Кринках (30 км на північний схід від Херсона і 3 км від річки Дніпро), але російські сили обстрілювали і атакували українські позиції поблизу і в населеному пункті.

Крім того, 25 листопада українські сили продовжили наступальні операції на заході Запорізької області, але не домоглися якихось заявлених або підтверджених успіхів. Зокрема, ЗСУ провели механізовані атаки біля Роботиного і Вербового (9 км на схід від Роботиного).

Водночас погана погода обмежує можливості російських і українських сил проводити наземні атаки і використовувати військову техніку на північ від Вербового, вважають аналітики ISW.

Як наголошується в огляді, російські війська 25 листопада провели наступальні операції на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, поблизу Бахмута, біля Авдіївки, на захід від і на південний захід від міста Донецьк, на межі Донецько-Запорізької області, а також на заході Запорізької області і просунулися на окремих ділянках.

Зазначається, що 25 листопада російські війська продовжили наступальні дії неподалік Авдіївки і домоглися підтвердженого просування. На кадрах із геоприв’язкою, опублікованих 24 листопада, видно, що російські війська просунулися на північ від Красногорівки (7 км на північний захід від Авдіївки), повідомляють в огляді ISW.

Джерело: https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-november-25-2023