РФ перекинула системи ППО з Калінінградської області, що свідчить про масштаб втрат у війні проти України – британська розвідка

Київ. 26 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – РФ перекинула стратегічні системи протиповітряної оборони з Калінінградської області, свого анклаву на узбережжі Балтійського моря, оточеного країнами НАТО, щоб компенсувати недавні втрати на українському фронті, повідомляють у британській розвідці.

Як зазначається у звіті, опублікованому в соціальній мережі Х (раніше – Твіттер) Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в неділю, РФ здійснила виняткові перекидання своїх військово-повітряних сил у листопаді 2023 року після того, як наприкінці жовтня 2023 року зросли втрати її зенітно-ракетних комплексів С-400 в Україні.

“Росія розглядає Калінінград як один зі своїх найбільш стратегічно чутливих регіонів. Той факт, що російське міністерство оборони, схоже, готове прийняти на себе додатковий ризик, підкреслює перенапруження, яке війна спричинила для деяких ключових сучасних спроможностей Росії”, – зазначається в повідомленні.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1728719618317910451