Окупанти завдали 33 авіаудари по Україні за добу, обстріляли понад 90 населених пунктів – Генштаб ЗСУ

Київ. 26 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Російські окупанти завдали за минулу добу 33 авіаційні удари по території України, а також здійснили 45 обстрілів позицій українських військ і українських населених пунктів із реактивних систем залпового вогню.

“Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – повідомляють в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18.00 неділі на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у фейсбуці.

Також 26 листопада окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши п’ять ударних безпілотних літальних апаратів типу “Shahed-136/131”. Силами і засобами протиповітряної оборони знищено чотири з них.

За даними Генштабу, окупанти завдали авіаційних ударів поблизу Серебрянського лісництва на Луганщині, біля Спірного, Богданівки, Кліщіївки, Торецька, Сєверного, Старомайорського та Урожайного на Донеччині, неподалік села Кринки на Херсонщині.

Артилерійських і мінометних обстрілів з боку російських окупантів за добу зазнали понад 90 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях, зокрема міста Середина-Буда Сумської області, Авдіївка, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області, Гуляйполе Запорізької області та Херсон.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid02FWHdv3t2Kzykd8um93YYJkb6ST62SHCDPdiuGnPUUVMCCAYpW7gNfMQ69sdBTm2jl