ЗС України відбили 24 атаки окупантів за добу на авдіївському напрямку – Генштаб ЗСУ

Київ. 26 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сили оборони України за минулу добу відбили атаки і штурми російських окупантів на куп’янському, лиманському, бахмутському, авдіївському та мар’їнському напрямках, а також утримують позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

“Сили оборони утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику”, – повідомляється в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18.00 неділі на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці.

У Генштабі зазначають, що оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, протягом доби відбулося 46 бойових зіткнень. Найбільше атак окупантів відбито на авдіївському напрямку.

“На Авдіївському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії на схід від Новобахмутівки, на південь від Новокалинового, Сєверного, Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області, де силами оборони відбито 24 атаки… На Мар’їнському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де силами оборони відбито 4 атаки”, – ідеться у зведенні.

“На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки Харківської області та Новоселівського Луганської області, де Силами оборони відбито 6 атак… На Лиманському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районі Серебрянського лісництва… На Бахмутському напрямку противник, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах Кліщіївки, Андріївки та на схід від Північного Донецької області, де Силами оборони відбито 7 атак”, – розповіли в Генштабі.

На шахтарському та запорізькому напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону. На волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань на території Білорусі не виявлено.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid02FWHdv3t2Kzykd8um93YYJkb6ST62SHCDPdiuGnPUUVMCCAYpW7gNfMQ69sdBTm2jl