Через негоду в Україні знеструмлені понад 2 тис. населених пунктів у 16 областях – Міненерго

Київ. 27 листопада. ЕНЕРГОРЕФОРМА – Шквальний вітер, сніг, хуртовина, що накрили Україну, призвели до знеструмлення 2019 населених пунктів у 16 областях, повідомило Міністерство енергетики.

Згідно з його повідомленням у телеграм-каналі, найскладніша ситуація в Одеській, Миколаївській, Київській областях.

Також через негоду фіксуються знеструмлення в Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Сумській, Чернігівській, Донецькій, Чернівецькій, Тернопільській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Вінницькій і Хмельницькій областях.

Зазначається, що в Одеській області, де загалом відключено 148 тис. споживачів у 349 населених пунктах, негода пройшлася кожним районом, проте найбільше постраждали Ізмаїльський та Одеський райони.

Також у регіоні залишаються відключеними чотири лінії оператора системи передачі НЕК “Укренерго” 330 кВ, на яких тривають аварійні роботи.

У Миколаївській області без світла у 266 населених пунктах понад 88 тис. побутових споживачів і понад 6 тис. – юридичних. Найскладніша ситуація в Миколаєві, Снігурівці, Веселиновому.

Міненерго зазначає, що там працюють 102 бригади, яким за минулу добу вдалося заживити понад 6 тис. споживачів.

У Київській області знеструмлені понад 40 тис. споживачів у більше ніж 220 населених пунктах. Роботи з відновлення тривають.

Водночас у Києві, за даними міністерства, на ранок усі споживачі зі світлом, але, за прогнозами синоптиків, у Києві та області прогнозуються сильні пориви вітру, сильний сніг, на дорогах ожеледиця.

Також сильний вітер і сніг прогнозуються в Полтавській і Кіровоградській областях, що може ускладнити роботу аварійних бригад.

Джерело: https://t.me/energyofukraine