Deutsche Bank очікує підйому індексу S&P 500 до рекордних 5100 пунктів до кінця 2024р.

Нью-Йорк. 27 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Фондовий індекс S&P 500 до кінця 2024 року підніметься до рекордних 5100 пунктів, що на 12% вище поточного рівня, прогнозує команда експертів Deutsche Bank Group AG.

Підтримку американському ринку акцій, як очікується, надаватимуть ослаблення інфляції в США і зростання корпоративних прибутків.

Аналітики Deutsche Bank зазначають, що базова інфляція в Штатах сповільнюється, незважаючи на стійкість економічного зростання.

“Подальше ослаблення поверне інфляцію до доковідних показників, і для цього не знадобиться сповільнення зростання ВВП”, – йдеться в огляді експертів.

Вони зазначають, що рецесія в економіці США, якщо вона настане, буде м’якою і короткочасною. У зв’язку з цим аналітики убачать можливість лише короткострокового і невеликого спаду на ринку акцій.

Головний стратег Deutsche Bank із глобальних ринків Бінкі Чадха очікує, що корпоративні прибутки в США наступного року зростуть на 10% у тому разі, якщо економіка зіткнеться з м’якою і короткочасною рецесією. Якщо ж рецесії вдасться уникнути, прибутки американських компаній можуть збільшитися на 19%.

Експерти RBC Capital Markets і Bank of America також очікують підйому S&P 500 до рекордного максимуму наступного року, вважаючи, що він сягне позначки в 5000 пунктів.

Нинішній рекорд для індексу становить 4796,56 пункту – його було зафіксовано в січні 2022 року.