Суд відхилив позов Боголюбова і знову підтвердив законність націоналізації ПриватБанку

Київ. 27 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Господарський суд Києва в понеділок підтвердив законність націоналізації, закривши справу за позовом колишнього співвласника банку Геннадія Боголюбова про визнання недійсними правочинів у рамках націоналізації ПриватБанку (Київ) у 2016 році, повідомляє пресслужба фінустанови.

“У цій справі Г.Боголюбов, колишній власник ПриватБанку, намагався витребувати акції націоналізованого ПриватБанку у свою власність. Суд, неухильно дотримуючись приписів закону, закрив провадження у цій справі, як того і вимагає закон №590. Безумовно, це перемога правосуддя і держави як єдиного акціонера банку”, – сказав адвокат Привату Віктор Тарасенков.

Уточнено, що під час розгляду справи суд врахував практику Великої палати Верховного Суду у справі Олександра Дубілета і застосував так званий “антиколомойський” закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності” № 590-ІХ.

Як повідомлялося, Шостий апеляційний адміністративний суд 15 листопада 2023 року закрив провадження про оскарження ексвласниками ПриватБанку рішення щодо виведення його з ринку за участю держави та підтвердив неможливість повернення націоналізованого банку колишнім власникам.

Суд, зокрема, скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня 2019 року, яким задовольнили позов ексспіввласника Привату Ігоря Коломойського до Нацбанку, Кабінету Міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про протиправність і скасування рішень про виведення неплатоспроможного банку з ринку.

Джерело: https://t.me/PrivatBank_insider/2367