СБУ повідомила про підозру київському блогеру, який робив стрім під час комендантської години й ображав військових

(додано текст після 5-го абзацу)

Київ. 27 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України повідомила про підозру блогеру з Києва, який під час комендантської години навмисно пересувався вулицями міста і провокував конфліктні ситуації з військовослужбовцями Збройних сил України та співробітниками поліції.

“Під час таких інцидентів фігурант робив відеостріми на власній сторінці у фейсбуці, в яких ображав українських захисників та фіксував їхні геолокації на території столиці. За даними слідства, деструктивний контент підігравав російським пропагандистам, що роблять фейкові сюжети про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Крім того, російські спецслужби могли використовувати онлайн-трансляції київського блогера для ідентифікації українських захисників та відстеження місць їхнього перебування”, – повідомляється на сайті спецслужби в понеділок.

Ім’я зловмисника в повідомленні не називається.

Слідчі СБУ повідомили блогеру про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період). Вирішується питання можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта.

“Оскільки фігурант не з’явився на розгляд клопотання про обрання йому запобіжного заходу, його буде доставлено до суду примусово на підставі ухвали про привід. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми”, – йдеться в повідомленні.

Як уточнює пресслужба Київської міської прокуратури, підозрюваний виклав в інтернет відеозапис із персональними даними військових.

“За даними слідства, підозрюваний, порушуючи режим комендантської години, рухався о 02:00 у власному автомобілі по місту Києву. Його зупинили працівники поліції та військові для перевірки документів. Під час перевірки документів підозрюваний здійснив відеозапис спілкування з військовослужбовцями, на якому були зафіксовані їхні персональні дані. Після цього чоловік опублікував цей відеозапис на своїй сторінці в одній із соціальних мереж “, – ідеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває.