НБУ вводить в обіг 80 тис. пам'ятних монет "Рік Дракона" номіналом 5 грн

Київ. 27 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національний банк України (НБУ) 24 листопада ввів в обіг пам’ятну монету з нейзильберу, прикрашену символом наступного року за 12-річним східним календарем, – драконом, а також шевроном Збройних сил України (ЗСУ).

Зокрема, замість портрета Богдана Хмельницького на реверсі зображено стилізованого дракона і праворуч на ньому – шеврон ЗСУ. На аверсі по колу ілюстровано 12 символів східного календаря, а в центрі кола – годинник зі стрілкою, що вказує на символ дракона.

Повідомляється, що над дизайном монети працювали художниця Марина Куц і скульптор Володимир Дем’яненко.

Як повідомляє Нацбанк, тираж монети – 80 тис., продається в сувенірній упаковці. Через інтернет-магазин НБУ буде реалізовано 40 тис. монет, перші 15 тис. були виставлені на продаж у перший день обігу монети. Мірою їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ монети поступово реалізовуватимуться банками-дистриб’юторами – Укргазбанком, Радабанком, ТАСкомбанком і ПриватБанком.

Крім того, 17 листопада, до Дня сержанта, 18 листопада, центробанк ввів в обіг 200 тис. пам’ятних медалей із нейзильберу “Сержантський корпус”. Над їхнім дизайном працювали дизайнери Тетяна Балута та Олександра Кучинська, а також скульптор Володимир Дем’яненко.

Джерела: https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-prezentuvav-pamyatnu-medal–prisvyachenu-serjantskomu-korpusu-zbroynih-sil-ukrayini

https://t.me/nbu_ua/1953