Карандєєв закликав країни ЄС посилити підтримку української культури

Київ. 27 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв закликав країни Європейського Союзу посилити підтримку української культури.

“Українська культура та все українське суспільство мобілізоване на боротьбу з агресором. Ми завдячуємо кожному уряду, кожній європейської країни, які допомагають Україні. Це суттєва допомога. Сподіваємося на її продовження, а також на розширення форм взаємодії, зокрема щодо нашої відбудови після завершення війни”, – ідеться в повідомленні пресслужби міністерства за результатами засідання Ради міністрів культури Європейського Союзу з посиланням на Карандєєва.

Зазначається, що в межах засідання ради Італія оголосила про запуск ініціативи з відновлення культурної спадщини України, пошкодженої через російську агресію.

“Дві італійські культурні фундації – Міланський Трієнале та Римська MAXXI – започаткували “Лабораторію перебудови України”. Цей центр спрямований на співпрацю між країнами-партнерами, фінансовими організаціями та креативними компаніями з метою допомогти відновити Україну через реалізацію інноваційних проєктів. Італія також закликала ЄС та Європейську комісію підтримати включення реконструкції української культурної спадщини до Ukraine Facility”, – йдеться у повідомленні.