Співвласники зруйнованого житла зможуть отримати компенсацію за програмою "єВідновлення"

Київ. 27 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Компенсацію за зруйноване житло зможуть отримати за програмою “єВідновлення” і співвласники нерухомості, для цього необхідно подати до “Дії” спільну або кілька окремих заяв, повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Як повідомляється, після подання заяв комісія органу місцевого самоврядування опрацює її та визначить суму компенсації. Кожен співвласник отримає виплату відповідно до його частки. Сума компенсації буде в житловому сертифікаті в “Дії”. Ним можна буде користуватися окремо або об’єднати сертифікати та купити спільне житло.

Щоб скористатися сертифікатом, потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості за згодою всіх співвласників після отримання житлового сертифіката/ів.

У Мінвідновлення також повідомили, що вже 6,4 тис. українців подали заяви про зруйноване майно для отримання компенсації за програмою “єВідновлення” та купівлі цим коштом нового житла. Із них 827 осіб уже мають згенеровані сертифікати, що підтверджують суму компенсації.

Раніше послуга була доступна лише одноосібним власникам.

Послуга компенсації за зруйноване майно розроблена Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID/UK aid проєкту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS” та Світового банку.

Джерело: https://t.me/mintsyfra/4799