ДБР завершило розслідування щодо двох посадовців, які за гроші допомагали військовослужбовцям із демобілізацією за станом здоров'я

Київ. 28 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Співробітники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо начальника відділу Служби судової охорони та завідувача одного з відділень Головного військового клінічного госпіталю. Вони за гроші пропонували військовослужбовцям звільнення від проходження служби нібито за станом здоров’я, повідомляє пресслужба ДБР.

“Працівник судової охорони товаришував з лікарем військового госпіталю та вирішив заробити на цьому знайомстві. Він знаходив військовослужбовців, які не хотіли служити далі та пропонував їм за $7 тис. допомогти з демобілізацією. Для цього військовий мав пройти лікування у госпіталі через фіктивну проблему зі здоров’ям “під наглядом” завідувача відділення. Потім, на підставі підробленої виписки, пройти військово-лікарську комісію, яка б звільнила його зі служби за станом здоров’я”, – зазначено в повідомленні.

ДБР затримало працівника судової охорони під час отримання коштів від одного з “клієнтів”.

Наразі повністю задокументовано штучну шпиталізацію одного військового до лікарні з нібито “хворобою серця”.

Завідувача одного з відділень Головного військового клінічного госпіталю обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди у значному розмірі (ч. 2 ст. 368 КК України), а працівника судової охорони – у пособництві. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років.

Обвинувальний акт скеровано до суду.