Верховна Рада виконає всі рекомендації, зазначені у звіті Єврокомісії – Стефанчук

Київ. 28 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Український парламент має намір ухвалити законопроєкти, рекомендовані у звіті Європейської комісії та необхідні для початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу, заявив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

“Україна виконує свої зобов’язання в повному обсязі. Україна віддана подальшим реформам і сповнена рішучості найближчим часом завершити законодавчі кроки, зазначені у звіті Європейської комісії”, – сказав Стефанчук на конференції президентів Європарламенту у вівторок у Брюсселі.

Як повідомила пресслужба апарату Верховної Ради, Стефанчук розповів, що парламент на виконання зауважень, зазначених у звіті Європейської комісії, минулого тижня ухвалив законопроєкти щодо посилення Національного антикорупційного бюро України та розширення повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції.

“Працюємо з урядом над утіленням інших рекомендацій звіту комісії та очікуємо, що Європейська рада ухвалить рекомендацію Єврокомісії та схвалить початок перемовин з Україною щодо вступу (до ЄС – ІФ-У) вже у грудні цього року”, – наголосив спікер українського парламенту.