Союз вантажоперевізників Словаччини оголосив про блокування одного з КПП на кордоні з Україною – UNAS

Київ. 30 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Союз автомобільного транспорту Словаччини (UNAS) оголосив про блокування пункту пропуску Вишнє Нємецьке – Ужгород на кордоні з Україною з 1 грудня з 15:00 “до подальшого повідомлення”, повідомляють у пресрелізі Союзу в середу.

“Запити на вирішення ситуації ми подали особисто до Міністерства транспорту Словацької Республіки на зустрічі з міністром транспорту 29 листопада”, – йдеться в повідомленні Спілки на сторінці у фейсбуці.

Основною вимогою UNAS є скасування “транспортного безвізу”, що діє між Європейським Союзом та Україною з 1 липня 2022 року, який, за їхнім твердженням, “чинить руйнівний вплив не тільки на наш словацький транспортний ринок, а й на ринки інших сусідніх держав України”.

Так само Союз заявляє, що їхні інтереси на засіданні Ради Міністрів ЄС 4 грудня лобіюватиме міністр транспорту Йозеф Раж.

“Блокада в жодному разі не обмежить перевезення гуманітарних товарів, військової допомоги, живих тварин, пального та охолоджених (свіжих) товарів. Цей транспорт перетинатиме кордон без обмежень”, заявляє UNAS.

Разом із тим, пропуск комерційних вантажів буде здійснено за графіком 4 вантажівки на годину.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що уряд Польщі наполягатиме на відновленні дозволів для перевізників з України.

Джерело: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02GGdR5Grvc5qSxK24pqStZEsUhvMHEPNZooVv2DJbjbtqFtK4A7MctWGdDK4Skc9rl&id=100063863782075