Інфляція у Франції в листопаді сповільнилася до 3,8%, споживчі витрати в жовтні впали сильніше за прогноз

Париж. 30 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Споживчі ціни у Франції, гармонізовані зі стандартами Європейського союзу, в листопаді збільшилися на 3,8% в річному вираженні, за попередніми даними Національного статистичного управління Insee.

Це мінімальні темпи зростання з січня 2022 року. У жовтні інфляція становила 4,5%.

Аналітики в середньому оцінювали листопадове зростання цін у 4,1%, повідомляє Trading Economics.

Споживчі ціни в листопаді знизилися на 0,3% у щомісячному порівнянні за очікуваного скорочення на 0,1%. У жовтні вони зросли на 0,2%.

Споживчі ціни, розраховані за французькими стандартами, минулого місяця зросли на 3,4% у річному вираженні (найслабше зростання з січня 2022 року) і зменшилися на 0,2% відносно жовтня.

Вартість продуктів харчування збільшилася на 7,6%, енергоносії подорожчали на 3,1%, промислові товари – на 1,9%, послуги – на 2,7%.

Тим часом споживчі витрати у Франції в жовтні скоротилися на 0,9% відносно попереднього місяця. Експерти очікували менш значного падіння – на 0,2%.

Витрати французів на продукти харчування та електроенергію впали на 1,5% і 2,5% відповідно, на промтовари – зросли на 0,4%.

Згідно з уточненими даними, у вересні споживвитрати не змінилися, тоді як раніше повідомлялося про їхнє підвищення на 0,2%.