Співробітник Львівської митниці систематично брав хабарі за оформлення товарів як гуманітарної допомоги – ДБР

Київ. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали співробітника Львівської митниці за систематичне хабарництво під час оформлення товарів під виглядом гуманітарної допомоги.

“Митник вимагав від комерсантів гроші за “пришвидшення” процедури оформлення вантажів – під виглядом гуманітарної допомоги. За це він отримував свій відсоток, який визначав залежно від загальної вартості вантажу”, – повідомляється в телеграм-каналі ДБР у п’ятницю.

У травні поточного року митник повідомив підприємцю про можливість швидкого оформлення товарів під виглядом “гуманітарної допомоги” без сплати податків. “Однак комерсант звернувся до ДБР і слідчі Бюро задокументували декілька зустрічей, на яких посадовець роз’яснював бізнесмену механізм ухилення від сплати митних платежів”, – зазначають у відомстві.

За інформацією ДБР, у серпні поточного року за свою допомогу фігурант отримав $22 тис. – 14% від реальної вартості вантажу.

Співробітники ДБР затримали зловмисника після отримання частини хабара в $16,3 тис. Наразі йому повідомлено про підозру.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4019