ВР запровадила адмінвідповідальність за порушення у підготовці водіїв

Київ. 13 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Верховна Рада запровадила адміністративну відповідальність за порушення порядку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

За відповідний законопроєкт №7354 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) у цілому проголосував 271 народний депутат на пленарному засіданні в четвер, повідомив член фракції “Голос” Ярослав Железняк у телеграмі.

Законопроєкт доповнює Кодекс двома новими статтями.

Ст. 127-3 передбачає адмінвідповідальність за порушення порядку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів. Порушення посадовими особами підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичними особами – підприємцями встановленого порядку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів тягне за собою штрафу у розмірі 500-800 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (8,5-13,6 тис. грн). Повторне протягом року порушення тягне за собою штраф у 800-100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (13,6-17 тис. грн) із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном на рік.

Згідно зі ст. 127-4 порушення посадовими особами встановленого порядку проведення державної акредитації закладів, що здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, а також порушення встановленого порядку атестації їхніх спеціалістів тягне за собою накладення штрафу в 500-1000 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (8,5-17 тис. грн).

Порушення посадовими особами територіальних сервісних центрів МВС встановленого порядку приймання іспитів для одержання права керування транспортними засобами, оформлення або видачі посвідчення водія, тягне за собою накладення штрафу до 1-2 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (17-34 тис. грн). Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених цією статтею, тягне за собою накладення штрафу у 2-3 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (34-51 тис. грн) з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном на рік.

Суб’єктами відповідальності виступатимуть виключно посадові особи закладів, що здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів та посадові особи територіальних сервісних центрів МВС. Адміністративна відповідальність наступатиме лише за умови, що допущені порушення не містять у собі складу кримінальних правопорушень.

Правом складання протоколів наділяються працівники Національної поліції, правом розгляду справ і винесення постанов – Національна поліція та суди в разі повторного вчинення таких правопорушень протягом року.

Джерело: https://t.me/yzheleznyak/4559