Будівництво насосних станцій на першій ділянці магістрального водогону в розпалі робіт

Україна активно веде роботи з будівництва двох насосних станцій, які стануть ключовим елементом магістрального водогону. Завдяки цим станціям буде регулюватися робота насосних агрегатів та постачання води в систему трубопроводів. Перша станція призначена для забору води з річки Інгулець, в той час як друга – для подачі води споживачам.

Будівництво першої насосної станції перебуває на етапі бетонування стін, де робочі групи працюють цілодобово. До моменту оголошення новин 5234 метри кубічного бетону вже використано. Одночасно проводиться армування місць водозабору, з роботами завершено 31% обсягу. На другій станції завершено бетонування, прийнято 1034 метри кубічного бетону, та триває монтаж металоконструкцій. Роботи з встановлення насосів та їх підключення на цій станції досягли готовності у 60%.

На обох станціях буде розташовано 12 потужних насосів, що включають 8 основних, 2 резервних та 2 аварійних. Найбільша насосна станція розташована на водозаборі, з площею понад 2,8 тисячі квадратних метрів та висотою 26 метрів.

Проект будівництва магістрального водогону, який стане важливим елементом водопостачання, рухається вперед. Загальна протяжність водогону складає 145 км, і вже прокладено 277,7 км (84%) трубопроводу. Проект реалізується відразу після підриву Каховської ГЕС, який спричинив серйозні проблеми водопостачання. Усі роботи включають в себе нагляд та експертизу інженерів-консультантів, а також технічний аудит за підтримки USAID ERA “Економічна підтримка України”. Результати аудиту та звіти будуть оприлюднені для громадськості, надаючи прозорість та інформацію щодо прогресу будівництва.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *