Програма “ВідновиДІМ”: Ремонт та Відновлення Житла в Україні після Війни

До спалаху повномасштабної війни в Україні, Фонд енергоефективності активно займався термомодернізацією багатоквартирних будинків, надаючи гранти ОСББ для енергоефективних заходів. Однак російське вторгнення у лютому 2022 року змусило Фонд переорієнтувати свою діяльність. Зі зруйнуванням житлових будинків виникла необхідність негайних заходів.

Протягом 224 днів Фонд впровадив Програму “ВідновиДІМ”, фінансово підтримуючи ремонтні роботи у багатоквартирних будинках, що постраждали від війни. Основні аспекти цієї ініціативи включають 100% компенсацію витрат, авансування 70% суми гранту для оперативного початку робіт та спрощений механізм участі для ОСББ. Програма орієнтована на швидкі ремонти, але будинки з пошкодженою механічною стійкістю несучих конструкцій мають попередньо усунути пошкодження.

Протягом реалізації Програми “ВідновиДІМ”, Фонд енергоефективності не тільки розширив її територіальну дію з кількох областей на всю Україну, але й адаптував її до змін потреб учасників. Зокрема, розглядається можливість компенсації за ремонт місць загального користування та встановлення пандусів і підйомників у будинках. Фонд також активно співпрацює з місцевими владами для надання додаткової підтримки ОСББ, що ремонтують будинки за цією програмою.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *