Скандал у Гостомелі: привласнення коштів та невідновлені оселі

На фоні непередбачених обставин, пов’язаних із війною та пандемією, Гостомель став ареною скандалу через привласнення коштів на відновлення житла. Згідно з повідомленням Державної аудиторської служби (ДАСУ), ексголова Гостомельської військової адміністрації привласнив будматеріали на 11 млн грн, що призвело до невідновлення 100 пошкоджених осель у громаді. Загальна сума порушень, виявлених під час ревізії за 2022 та 2023 роки, складає понад 21 млн грн.

Голова ДАСУ, Алла Басалаєва, вказала на те, що жителі Гостомельської громади, яка однією з перших постраждала від ворожих атак, обурюються через те, що призначені на відновлення кошти були витрачені неефективно. Роботи з відновлення або не виконувалися, або виконувалися лише частково, залишаючи оселі у стані руйнування.

Аудитори виявили понад 100 випадків невиконання робіт з відновлення житла в Гостомелі, що є серйозним викликом для місцевої влади. Також зазначено відсутність благодійної допомоги на одному із комунальних підприємств, а також дії недобросовісних підрядників, які отримали бюджетні кошти на відновлення, але не виконали або виконали не повністю свої зобов’язання. Це ставить під сумнів ефективність витрачання бюджетних коштів та потребу вдосконалення системи контролю за їх використанням.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *