Відшкодування на суму 62 мільйони гривень для власників житла, які прихистили ВПО

Українські власники житла, які взяли безоплатно на себе прихисток для внутрішньо переміщених осіб у вересні 2023 року, можуть розраховувати на відшкодування вартості комунальних послуг у розмірі 62 мільйони гривень.

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, ці кошти будуть передбачені для власників житла в областях, таких як Дніпропетровська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Харківська, Херсонська і Хмельницька.

Ця ініціатива впроваджена в рамках програми “Прихисток”, яка передбачає відшкодування витрат на комунальні послуги на суму близько 450 гривень на місяць за безоплатне розміщення одного внутрішньо переміщеного особи (ВПО). Загальна сума компенсації, яку передбачено цією ініціативою, становить більше 105 мільйонів гривень, що покриватиме розходи для власників житла в ряді областей.

На початок грудня 2023 року у Харкові було офіційно зареєстровано 20 134 харків’ян як внутрішньо переміщених осіб. Цю інформацію надавало Міністерство соціальної політики в відповіді на запит Ґвара Медіа. Програма “Прихисток” та відповідна компенсація стають важливими елементами державної підтримки для тих, хто виявив готовність допомогти внутрішньо переміщеним особам в умовах внутрішнього конфлікту.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *