Верховній Раді пропонують закликати Європейську раду ухвалити рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС

Київ. 6 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Народні депутати пропонують Верховній Раді звернутися до держав-членів Європейського Союзу щодо підтримки відкриття переговорів про вступ України до ЄС.

Відповідні проєкти постанов №10315 і №10316 зареєстровано у Верховній Раді у вівторок, повідомляє сайт парламенту.

Проєкт постанови про звернення Верховної Ради до держав-членів Європейського Союзу та інституцій Євросоюзу про підтримку відкриття переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу (№ 10315) ініціювали голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, його перший заступник Олександр Корнієнко, віцеспікерка Олена Кондратюк, голови фракцій “Слуга народу”, “Батьківщина”, “Голос” Давид Арахамія, Юлія Тимошенко, Олександра Устінова.

“Верховна Рада звертається до національних парламентів та урядів держав-членів Європейського Союзу, інституцій Євросоюзу та закликає… підтримати прагнення України щодо вступу до Європейського Союзу шляхом ухвалення рішення про відкриття переговорів щодо членства України в Європейському Союзі під час засідання Європейської ради 15 грудня 2023 року”, – ідеться в пропонованому тексті звернення.

Як раніше повідомлялося, ініціювали проєкт постанови про звернення Верховної Ради до Європейської ради та держав-членів Європейського Союзу щодо підтримки рекомендації Європейської комісії про початок переговорів щодо вступу України до ЄС (№10316) народні депутати з фракції “Європейська солідарність”.

Автори проєкту постанови пропонують Верховній Раді закликати Європейську раду та держави-члени Європейського Союзу “підтримати під час засідання Європейської ради 14-15 грудня 2023 року рекомендацію Європейської комісії та ухвалити політичне рішення про початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу”.