Утримання під вартою з альтернативою 2,5 млн грн застави – обрано запобіжний захід другому судді Київського апеляційного суду

Київ. 6 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Вищий антикорупційний суд (ВАКС) України відправив під варту на 60 діб з альтернативою внесення 2,5 млн грн застави другого з чотирьох затриманих за підозрою в хабарі суддів Київського апеляційного суду Юрія Сливу, повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

“6 грудня 2023 року слідчий суддя ВАКС … застосував запобіжний захід до другого судді Київського апеляційного суду, який разом з іншими трьома суддями апеляційного суду підозрюється в одержанні неправомірної вигоди в розмірі $35 тис. за ухвалення рішення про скасування арешту майна”, – йдеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в середу.

Як повідомляється, слідчий суддя застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 2,5 млн грн із покладенням відповідних процесуальних обов’язків. Строк запобіжного заходу – 60 діб. Суд постановив узяти під варту підозрюваного прямо в залі суду.

Як повідомлялося, 30 листопада 2023 року прокурори САП за дорученням керівника САП повідомили про підозру чотирьом суддям Київського апеляційного суду. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

За даними ЗМІ, за версією слідства, судді отримали хабар за зняття арешту з двох літаків, пов’язаних із підприємством “Мотор Січ”, колишнім керівником якого був В’ячеслав Богуслаєв, який нині є підозрюваним у справі про держзраду.

Джерело: https://t.me/sap_gov_ua/1875