Шмигаль: Необхідно максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей у прифронтових областях

Київ. 7 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що влада має максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей у прифронтових областях.

“Основне питання – забезпечення шкіл і садочків укриттями. За даними ОВА, спорудами цивільного захисту станом на листопад цього року забезпечено майже 80% закладів… Маємо максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей. Насамперед у прифронтових областях, щоб більше учнів могли навчатися очно”, – написав Шмигаль у телеграм-каналі за результатами наради.

За його словами, також обговорили організацію безпечного середовища в освітніх закладах.

“Охорона поліцією, тривожна сигналізація, металодетектори тощо. Цього року затвердили відповідну Концепцію безпеки закладів освіти. Заслухали інформацію МОН та ДСНС про роботу в цьому напрямі”, – зазначив прем’єр.

За результатами наради Шмигаль доручив Міністерству освіти і науки, Міністерству інфраструктури, Міністерству фінансів спільно з обласними військовими адміністраціями забезпечити реалізацію проєктів будівництва та реконструкції укриттів у закладах освіти за рахунок відповідної субвенції з держбюджету.

“А також МОН, МВС, інші центральні органи виконавчої влади та ОВА мають забезпечити подальше виконання заходів, передбачених Концепцією безпеки закладів освіти”, – підсумував він.

Джерело: https://t.me/Denys_Smyhal/6622