Пентагон призупинив польоти конвертопланів "Оспрей" через нещодавню катастрофу

Київ. 7 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Польоти всіх американських конвертопланів CV-22 Osprey призупинені до з’ясування причин катастрофи одного з них минулого тижня біля південно-західного узбережжя Японії, повідомило Командування спеціальних операцій ВПС США (AFSOC).

Унаслідок катастрофи, що сталася 29 листопада поблизу японського острова Якусіма, загинули всі вісім американських військовослужбовців, які перебували на борту.

Командувач AFSOC Тоні Бауернфейнд наказав тимчасово зупинити польоти всіх CV-22, щоб знизити ризики, доки триває розслідування того, що сталося, ідеться в повідомленні.

Попередня інформація про подію вказує на потенційну несправність обладнання, що стала причиною аварії, але основна причина несправності наразі невідома, зазначають американські військові.

За даними Військово-Морського інституту Сполучених Штатів, призупинення польотів конвертопланів, що використовуються для доставки десантників, вплине на операції трьох десантних кораблів амфібійно-десантної групи Bataan, розміщених у східному Середземномор’ї та Червоному морі у зв’язку з палестинсько-ізраїльським конфліктом. Крім того, припинення вплине на операції авіаносної ударної групи, яка перебуває поблизу Японії, на чолі з атомним авіаносцем USS Carl Vinson, на якому конвертоплани використовують у логістичних цілях.