Україна та Канада узгоджують партнерство в ядерній галузі

Міністр енергетики України, Герман Галущенко, зустрівся з амбасадоркою Канади в Україні, Наталкою Цмоць, для обговорення зміцнення співпраці в енергетичній сфері, зокрема в ядерній галузі.

Підкреслено успішний досвід співпраці з канадською компанією CAMECO, яка є великим виробником природного урану. Зазначено, що співпраця у галузі видобутку та збагачення урану допоможе вийти з Росії і посилити позиції на світових ринках.

Міністр висловив інтерес України до співпраці з Канадою в розробці та впровадженні технологій малих модульних реакторів. Зазначено, що Україна готова до обміну досвідом та спільних розробок у цій галузі. Сторони також обговорили питання залучення інвестицій в українську енергетику.

Амбасадорка Канади підкреслила готовність канадського бізнесу до участі у відновленні та розвитку українського енергосектору. Герман Галущенко подякував Канаді за підтримку та фінансову допомогу, включаючи гуманітарні вантажі з енергетичним обладнанням.

Міністр ознайомив амбасадорку з поточними потребами енергосектору та планами нарощування потужностей розподіленої генерації та відновлювальних джерел енергії для забезпечення стійкості енергосистеми.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *