Ізраїль сам ухвалює рішення про терміни операції в Газі, Вашингтон ні до чого не закликає – ЗМІ

Київ. 9 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – В адміністрації США запевняють, що не намагаються переконати Ізраїль скоротити терміни проведення військової операції в Секторі Гази, повідомляє в суботу The Times of Israel.

“Йдеться про ізраїльські військові операції, і рішення про те, як їх проводити, ухвалюють самі ізраїльтяни. Ми продовжимо допомагати Ізраїлю захищатися від терористів із ХАМАС”, – наводить газета слова неназваного представника Ради нацбезпеки США.

Раніше цього тижня американські ЗМІ повідомили з посиланням на ізраїльські джерела, що в адміністрації Байдена попередили ізраїльських візаві, що операцію в Газі слід завершити до кінця грудня. За цими даними, зокрема, держсекретар США Ентоні Блінкен під час нещодавніх переговорів в Ізраїлі начебто попередив, що на проведення операції залишилися “тижні”, а не кілька місяців, як це планує ізраїльська сторона.

У суботу Ізраїль продовжив операції в Секторі Гази. Надходять повідомлення про інтенсивні бої як на півночі, так і на півдні цього палестинського анклаву.