У Харкові знизили підприємцям оренду за землю – мер

Харків. 14 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Депутати Харківської міської ради на сесії в середу ухвалили кілька рішень, пов’язаних із пільгами з орендної плати за землю та земельним податком, щоб підтримати бізнес, який постраждав унаслідок російських обстрілів, повідомив міський голова Ігор Терехов.

“Вважаю ці пільги необхідними, виправданими і абсолютно справедливими для Харкова в умовах повномасштабної війни і дякую за одностайність депутатському корпусу”, – написав Терехов у своєму телеграм-каналі.

За його словами, депутати скасували орендну плату за землю для фізичних осіб за весь минулий рік, а для бізнесу – з 1 березня до 31 грудня 2022 року. Вони також зменшили плату за землю та земельний податок на 2023 рік для жителів міста.

“Якщо пошкодження незначні, то людина звільняється від сплати 30%. Якщо пошкодження середньої тяжкості – то 70%. Якщо ж об’єкт зруйнували сильно, то його користувач платитиме лише 1% від суми, передбаченої договором оренди”, – написав Терехов.

Окрім того, міськрада звільнила від сплати орендної плати та земельного податку за земельні ділянки, на яких розташовані об’єкти нерухомості, що перебувають у користуванні військових.

Джерело: https://t.me/ihor_terekhov/710