“Метінвест” візьметься за відновлення руйнівного кварталу в Бахмуті за проєктами “Сталевої мрії”

“Метінвест-СМЦ”, представник гірничо-металургійної групи “Метінвест”, взявся безоплатно розробити концепцію відновлення руйнівань у кварталі “Ювілейний” в Бахмуті, який був пошкоджений окупантами. Цей крок стає другим за Маріуполем, де компанія також погодилася відновити житло за допомогою prefab-рішень.

Руйнування кварталу оцінюється на рівні 70%, і відновлення буде здійснюватися за допомогою технології, в якій використовуються попередньо виготовлені сталеві елементи. Квартал “Ювілейний” включає житлові будинки, дитячі садки, школи і соціальну інфраструктуру.

Презентація концепції відновлення запланована на кінець лютого 2024 року. Керівниця проєктного офісу “Метінвест-СМЦ” Тетяна Скрипка підкреслила важливість початку відновлення вже зараз, додаючи, що компанія готова постачати сталь для цього процесу.

У травні 2023 року “Метінвест-СМЦ” вже представив концепцію “Сталевої мрії”, яка включає понад 200 готових проєктів будівель на основі prefab-рішень. Це охоплює житлові будівлі, соціальну інфраструктуру та інші об’єкти.

Проєкти цієї концепції враховують прозорість, екологічність, модульність, інклюзивність та швидкість будівництва. “Метінвест” об’єднує близько 50 вітчизняних підприємств з виробництва металоконструкцій, меблів і будматеріалів.

Підприємства “Метінвесту” розташовані в основному в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Групу керують група “СКМ” та “Смарт-холдинг”, які володіють 71,24% і 23,76% акцій відповідно. “Сталева мрія” визначається принципом “будуй українське” та підтримує ідеї “Build Back Better”.

 

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *