Декларації працівників ТЦК та військово-лікарських комісій відкриті для громадськості

На 10 грудня стала доступною громадськості інформація з декларацій працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та членів військово-лікарських комісій в Україні. Проте, важливо відзначити, що деякі категорії осіб, такі як військовослужбовці, працівники розвідки та їхні родичі, залишають свої декларації в закритому доступі.

З реєстру вилучено близько 200 тисяч декларацій осіб, які пов’язані із Збройними силами України та членами їхніх родин. Деякі декларації також залишаються недоступними у разі, якщо родичі осіб проживають на тимчасово окупованих територіях.

Термін подачі декларацій за 2021-2022 роки закінчується 31 січня 2024 року, а за 2023 рік – до 31 березня 2024 року. Усього понад 800 тисяч осіб мають намір подати свої декларації, а вже з 10 грудня громадськість може переглядати понад 500 тисяч декларацій за 2021 рік та приблизно 400 тисяч за 2022 рік.

У вересні Верховна Рада прийняла законопроект щодо відновлення електронного декларування під час воєнного стану. Проте поправка про негайне відкриття декларацій чиновників не отримала достатню кількість голосів. Президента Зеленського закликали ветувати закон, але після ухвалення парламентом поправки до закону, що забезпечує публічне відкриття е-декларацій, президент підтримав цю ініціативу. Таким чином, відтепер електронні декларації чиновників стають доступними для громадськості.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *