Україна в рейтингу знання англійської мови: що показала статистика

Англійська мова, яка давно вийшла на міжнародний рівень спілкування, залишається ключовим елементом для подорожей та комунікації. За результатами щорічного опитування English Proficiency Index за 2023 рік виявлено, що, незважаючи на світовий статус англійської, в туристичних країнах рівень володіння цією мовою залишає бажати кращого.

Серед лідерів рейтингу з високим рівнем володіння англійською виявилися Нідерланди, які набрали найбільшу кількість балів – 647. Також у топ-12 увійшли країни, такі як Сінгапур, Австрія, Данія, та інші. Ці країни визначають нові стандарти у володінні англійською серед населення.

Україна посідає 45-те місце у світовому рейтингу серед 113 країн, що вивчають англійську. За результатами тестів EF 2022 року, Україна потрапила до третьої категорії з середньою компетентністю володіння англійською мовою, здобуваючи 530 балів. Це ставить Україну на 31-ше місце серед європейських країн, і на 4 місце серед країн Європи, представлених в рейтингу.

Відзначимо, що 22 листопада Верховна Рада підтримала законопроект №9432 про застосування англійської мови в Україні. Цей проект передбачає офіційне закріплення статусу англійської як мови міжнародного спілкування, що демонструє важливість володіння англійською для різних сфер українського суспільства.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *