"Лекхім" переобрав правління у зв'язку зі зміною статуту компанії

Київ. 11 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ “Лекхім” (Київ) у зв’язку зі зміною статуту переобрало правління.

Як повідомила компанія в системі розкриття інформації НКЦПФР, загальні збори акціонерів 4 грудня, зокрема, переобрали на посаду голови ради директорів голову правління Валерія Печаєва, який володіє 38,75% акцій компанії.

Крім того, збори обрали головним виконавчим директором компанії Тетяну Печаєву (7,5% акцій), невиконавчими членами ради директорів обрано Валентину Мазурик (20%), Лесю Радькіну (19,5%), Світлану Печаєву (4%) і Любов Лазько (5,25%).

Виконавчим членом ради директорів обрано Ольгу Печаєву (3,5% акцій).

Крім того, за рішенням зборів, ревізор АТ Діна Мішута, яка не володіла акціями компанії, припинила повноваження.

Як повідомлялося, АТ “Лекхім” за підсумками 2022 року скоротило чистий прибуток на 36,5% порівняно з 2021 роком – до 247,308 млн грн.

АТ “Лекхім” володіє 100% ТОВ “Лекхім-Обухів”, 98,2% ПрАТ “Лекхім Харків”, 81% ПрАТ “Технолог” (Черкаська обл.), 100% ЗАТ “Лекхім-Вільнюс” і 100% іноземного представництва Lekhim в Узбекистані.

ГК “Лекхім” випускає понад 200 найменувань лікарських засобів практично всіх терапевтичних груп, щорічно компанія реєструє понад 10 нових препаратів. Продукція експортується до понад 35 країн світу. Один із протитуберкульозних препаратів “Лекхіму” прекваліфіковано ВООЗ.

Як повідомлялося, 2023 року група фармкомпаній “Лекхім” підписала субліцензійну угоду з Патентним пулом лікарських препаратів (MPP, Medicines Patent Pool) на випуск генеричної версії інноваційного японського противірусного препарату “Енситрелвір” виробництва Shionogi, який може застосовуватися для лікування COVID-19. Субліцензійні угоди підписали сім фармацевтичних компаній, і “Лекхім” серед них – єдиний український фармвиробник. Крім того, угоду підписали три генеричні фармвиробники з Китаю, дві компанії з Індії та компанія з В’єтнаму.