Директора Куп'янського ліцею, яка допомагала окупантам запроваджувати стандарти освіти РФ, збираються оголосити в розшук – прокуратура

Харків. 14 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Слідчі поліції за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно оголосили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України) директору одного з місцевих ліцеїв.

“Підозрювана переховується від слідства, вирішується питання про оголошення її в розшук”, – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, підозрювана під час окупації Куп’янська допомагала загарбникам впроваджувати російську програму навчання.

Жінка погодилася очолити навчальний заклад, створений загарбниками на матеріально-технічній базі ліцею. У липні-серпні минулого року директорка повідомила вчителям, що навчальний процес відбуватиметься за стандартами РФ, і зібрала списки викладачів, згодних працювати на таких умовах.

Підозрювана отримала російські підручники з різних предметів, а також організувала проходження вчителями курсів підвищення кваліфікації в м. Курськ для опанування методик і стандартів освіти РФ.