Президент США пообіцяв Ізраїлю допомогу до повного знищення ХАМАС

Вашингтон. 12 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент США Джо Байден заявив про свою непохитну підтримку Ізраїлю після терористичних атак ХАМАС 7 жовтня.

“Ми продовжимо надавати військову допомогу Ізраїлю доти, доки вони не позбудуться ХАМАС”, – сказав Байден, виступаючи в Білому домі з нагоди Хануки.

“Але ми маємо бути обережними, і вони мають бути обережними. Громадська думка всього світу може змінитися за одну ніч, ми не можемо цього допустити”, – зазначив президент США.

Байден заявив, що США продовжать працювати над звільненням заручників, яких все ще тримають у Газі.

Він також сказав, що він працює над тим, щоб отримати більше “гуманітарної допомоги ні в чому невинним палестинським цивільним особам”.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Секторі Гази, здійснило напад на Ізраїль. Жертвами атаки стали понад 1,2 тис. осіб. У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти ХАМАС. Із 24 листопада в Газі діяв режим припинення вогню, проте бойові дії поновилися 1 грудня, оскільки сторонам не вдалося домогтися його продовження. За останньою інформацією палестинського МОЗ у Секторі Гази, кількість жертв ударів ЦАХАЛ по анклаву зросла до 18 тис. 205 осіб.