РА "Рюрік" підтвердило кредитний рейтинг СК "УТСК" на рівні "uaAA"

Київ. 12 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Рейтингове агентство “Рюрік” підтвердило “Українській транспортній страховій компанії” (Київ) довгостроковий кредитний рейтинг позичальника на рівні “uaAA” з прогнозом “у розвитку” і рейтинг фінансової надійності страховика на рівні “uainsAA” інвестиційної категорії.

Як наголошується в повідомленні агентства, у разі підтвердження рейтингу страховика воно керувалося результатами аналізу його звітності на перший квартал 2018 року – дев’ять місяців 2023 року включно, а також публічною інформацією та власними базами даних.

При визначенні рейтингу страховика РА до позитивних факторів, зокрема, зарахувало: достатні показники ліквідності, забезпечені значними обсягами грошових коштів на рахунках компанії. Рівень покриття сукупних зобов’язань високоліквідними активами станом на 30 вересня 2023 року становив 253%. Діяльність компанії характеризується низьким рівнем валютного ризику. Грошові кошти та їхні еквіваленти, що обліковуються на рахунках Страховика, представлені переважно в національній валюті. Напрями розміщення грошових коштів компанії достатньо диверсифіковані за банківськими установами.

До негативних факторів: невисокі показники ефективності діяльності: за підсумками дев’яти місяців компанія отримала збиток у розмірі 25 млн грн.

Невисока диверсифікація страхового портфеля компанії за видами страхування, на три найбільші види страхування припадало близько 95% страхових платежів, що свідчить про високу залежність компанії від ключових видів страхування.

ПрАТ “Українська транспортна страхова компанія” зареєстровано 1994 року, спеціалізується на ризиковому страхуванні.

Статутний капітал компанії становить 133,959 млн грн.