РА "Рюрік" підтвердило рейтинг СК "НІКО Страхування" на рівні "uaA"

Київ. 12 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національне рейтингове агентство “Рюрік” підтвердило ТДВ “Страхова компанія “НІКО Страхування” (Київ) довгостроковий кредитний рейтинг позичальника на рівні “uaA” інвестиційної категорії з прогнозом у “розвитку” та рейтинг фінансової надійності (стійкості).

Як повідомляється на сайті РА, для визначення рейтингів використовували надану страховиком інформацію та фінзвітність з 1 січня 2016 року до 1 жовтня 2023 року включно, а також публічну інформацію та власні бази даних.

До позитивних факторів РА віднесло те, що компанія входить до багатопрофільної групи компаній “НІКО”, має високий запас платоспроможності, фактичний запас якого станом на кінець вересня 2023 року перевищував нормативне значення. При цьому відзначається достатній рівень фінансової автономії компанії. Так, станом на 1 жовтня 2023 року рівень покриття активів та страхових резервів власним капіталом становив 75% та 409% відповідно.

До негативних факторів зараховано невисоку диверсифікацію страхового портфеля за видами страхування, оскільки на три найбільші види припадало близько 93% страхових платежів, що свідчить про високу залежність компанії від ключових напрямів страхової діяльності. Значна затратність діяльності, враховуючи високу питому вагу адміністративних витрат, чинить тиск на фінрезультати компанії, зазначає агентство.

ТДВ “СК “НІКО Страхування” має ліцензії на 17 добровільних і вісім обов’язкових видів страхування. Є членом Ліги страхових організацій України.