В окупантів нестача приладів нічного бачення, що ускладнює нічні бої – британська розвідка

Київ. 12 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Російські війська стикаються з проблемами під час нічних боїв, зазначають у британській розвідці.

“Численні звіти комбатантів відзначають цю тенденцію від початку війни… Прилади нічного бачення часто посідають перші місця у списках обладнання, яке російські підрозділи запитують у своїх родин і прихильників. Українські сили часто оснащуються приладами нічного бачення від міжнародних партнерів”, – йдеться у звіті Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, оприлюдненому в соцмережі Х (раніше – Твіттер) у вівторок.

Повідомляється, що російські військовослужбовці повідомляють про нестачу приладів нічного бачення і камер слабкої освітленості для безпілотних літальних апаратів.

“Імовірно, в російській проблемі є і культурний елемент: російська військова підготовка рідко приділяє особливу увагу нічним навчанням, натомість зазвичай орієнтуються на стандартні денні заходи, щоб справити враження на приїжджих старших офіцерів. З іншого боку, російський солдат заявляє, що українські сили рухаються здебільшого вночі”, – йдеться в повідомленні.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1734489339327832105