Туск закликав Захід об'єднатися для допомоги Україні

Київ. 12 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Новий прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, представляючи в сеймі програму дій нового уряду, заявив, що його кабінет вимагатиме повної мобілізації країн Заходу для допомоги Україні.

“Я не можу більше слухати політиків, які говорять про втому від ситуації війни в Україні. Вони кажуть президенту Зеленському, що вони втомилися від ситуації”, – наголосив Туск, повідомляє Onet.

За його словами, напад на Україну – це “напад на всіх нас”. Він також додав, що допомога Польщі Україні дуже важлива, але водночас зазначив, що Варшава має бути наполегливою, коли йдеться про інтереси, зокрема польських фермерів.

“Але ми маємо пам’ятати, за що триває війна. Що українці воюють за щось надзвичайно важливе, що їх битва розпочалася на Майдані, що вони воюють за те, щоб приєднатися до спільноти західного світу. Вони хочуть, щоб Україна була демократичною, правовою державою, як західні країни. І вони за це зараз борються”, – зазначив Туск.

Він оголосив, що незабаром вирушає до Брюсселя, сподіваючись переконати союзників захистити демократичні цінності та Україну від російської агресії.

“Тільки об’єднаний Захід може допомогти Україні перемогти в боротьбі за демократичні цінності”, – резюмував Туск.

Джерело: https://wiadomosci.onet.pl/