СБУ повідомила про підозру кримчанину, який воював на боці окупанта

Київ. 14 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України повідомила про підозру кримчанину, який воював проти України у складі окупаційної армії і потрапив у полон.

“Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який воював проти Сил оборони на південному фронті. Зловмисник потрапив у полон українських захисників наприкінці червня цього року під час боєзіткнення поблизу селища П’ятихатки на Запоріжжі”, – ідеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі в п’ятницю.

За даними слідства, затриманим виявився житель тимчасово окупованого Криму. Через свої прокремлівські погляди він підтримав повномасштабну агресію РФ проти України.

“У січні цього року він добровільно вступив до 810-ї окремої бригади морської піхоти військово-морського флоту ЗС РФ, яка дислокувалась на території українського півострова. Перебуваючи на посаді старшого стрільця, зрадник брав безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ у Василівському та Пологівському районах Запорізької області”, – наголошується в повідомленні.

За інформацією СБУ, на початку літа 2023 року його підрозділ отримав наказ на штурм населених пунктів у регіоні, які нещодавно були звільнені Силами оборони.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі затриманий перебуває під вартою. Триває розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину.

Слідчі дії проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Джерело: https://t.me/SBUkr/8968