Воллес: Важливо докладати зусиль, щоб достукатися до інших громадян, яких ще потрібно переконувати в необхідності допомоги Україні

Київ. 14 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що й надалі підтримуватиме Україну, а його фразу про невдячність країни за допомогу було викривлено.

“Мої коментарі про те, як найкраще підтримати Україну, викликали велику зацікавленість, а деякі з них було викривлено”, – написав міністр у фейсбуці у п’ятницю.

За його словами, він людина, яка була в авангарді мобілізації підтримки України. Він обговорював проблеми, які можуть виникнути під час роботи над постачанням Україні тієї зброї, яка допоможе їй перемогти. “Я говорив про необхідність для України іноді визнавати, що в багатьох країнах і в деяких парламентах немає такої сильної підтримки, яка є у Великій Британії”, – пише міністр. “Це був не коментар про уряди, – продовжив міністр оборони, – а більше про громадян і депутатів усієї міжнародної спільноти”. Міністр зазначив, що його “коментарі прагнули відобразити: важливо… докладати зусиль, щоб достукатися до інших громадян, яких ще потрібно переконати”.

Він зазначив, що населення Великої Британії та всі партії в парламенті підтримують зусилля з надання допомоги Україні. Рейтинги підтримки України у Великій Британії є одними з найвищих у Європі – понад 70%.

За його словами, коментарі про Amazon були зроблені минулого року, щоб “відзначити, що відносини Великої Британії з Україною є не “транзакційними”, а скоріше “партнерськими”.

“Я особисто продовжуватиму підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, але національні парламенти часто відчувають конкуруючі потреби, і Україні та Великій Британії потрібно продовжувати підтримувати цю рішучу підтримку, використовуючи факти і дружбу”, – резюмував міністр оборони Великої Британії.

Джерело: https://www.facebook.com/benwallaceofficial/posts/pfbid0cwZyjE5XmLpG6DQEw8JDtDAfbuSCnZZKnoAd1pKULzLDxT8ukgGscbS5gDXa1hK1l