Оновлення дитсадка та ремонт адмінбудівлі на деокупованій Херсонщині

На території, раніше окупованої, Херсонська область готується до важливих інфраструктурних змін. Начальник Херсонської ОВА, Олександр Прокудін, оголосив про реконструкцію дитсадка в Високопіллі. Роботи передбачають створення облаштованого укриття та мають орієнтовну вартість 55 мільйонів гривень. Аукціон для визначення підрядника заплановано на завтра, внаслідок чого буде визначено подальший хід проекту.

Крім того, великий ремонт очікує адміністративну будівлю у Великій Олександрівці. Внаслідок обстрілів російськими снарядами приміщення, де розташовано служби адмінпослуг для понад 11 тисяч місцевих мешканців, потребує серйозних відновлювальних робіт. Ініціатори проєкту оцінюють повне відновлення будівлі вартістю приблизно 88 мільйонів гривень, але наразі обмежаться тимчасовими заходами, такими як ремонт покрівлі, заміна вікон та облаштування робочих місць.

Прокудін вказав, що головне завдання – запобігти подальшому руйнуванню та забезпечити місцевим службам працездатні умови. Ці часткові заходи дозволять зекономити більше половини бюджетних коштів, інші роботи планують виконати в мирний час.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *