“єОселя”: 5,6 тис. українських родин отримали кредити на житло на 8,3 млрд грн

Протягом тижня з 4 по 10 грудня 2023 року 197 українських сімей здійснили житлові мрії завдяки кредитам у рамках програми “єОселя”. За даними Міністерства економіки, обсяг кредитів склав 325 млн гривень, підтримуючи ініціативу уряду з житлового будівництва.

За програмою “єОселя” 103 військовослужбовці та силовики, 12 педагогів, 10 медиків та 2 науковці отримали іпотечні кредити під 3% річних. Ще 65 осіб без власного житла, 3 учасники операцій, та 2 ветерани отримали фінансування під ставкою 7%.

Кредити найчастіше використовувалися для придбання житла на вторинному ринку (142 кредити) та у забудовника (47), а також для покупки квартир, що будуються (8 кредитів). Мешканці Київської області, міста Києва, Львівської області та інших регіонів стали основними отримувачами кредитів “єОселя”.

Програма, запущена у жовтні 2022 року, надає можливість скористатися кредитами для всіх українців. Для певних категорій громадян, таких як військовослужбовці ЗСУ, вчителі, медики та науковці, діє пільгова ставка 3% річних, тоді як для інших категорій громадян ставка складає 7%.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *