Понад 100 000 українців почали вивчати українську мову після російського вторгнення

Після повномасштабного російського вторгнення до України понад 100 000 українців взялися за вивчення української мови. Для багатьох це стало актом патріотизму та виразом відрази до російської агресії. Деякі вчаться мові з метою повного відмовлення від російської.

Українці висловлюють різні мотивації для переходу на українську мову. Деякі вважають її не лише мовою, але й важливою частиною культури та національної ідентичності. Попри суперечки та війну, цей процес є своєрідним актом відновлення національної гідності.

Запровадження української мови як державної в 2019 році та інші заходи сприяли змінам в мовній практиці. Курси, такі як “Єдині”, що підтримують перехід на українську мову, отримали широкий попит. Ініціативи такі, як обов’язкова використання української мови у різних сферах, поступово змінюють мовний ландшафт України.

Процес зміни мовних практик в Україні відбувається повільно, але війна із Росією стала важливим стимулом для українців переходити на українську мову, роблячи це не лише актом відстоювання мовної ідентичності, а й важливим елементом боротьби за незалежність та культурну самостійність.

Події в Україні не тільки змінили сприйняття мови серед громадян, а й вплинули на медіа. Зростання українського контенту, зокрема на YouTube, свідчить про прагнення до розриву із сучасною російською культурою. Відмова від російської мови стала для багатьох українців актом свідомого вибору на користь української, що має значення не лише мовної, але й культурної та національної ідентичності.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *