Мешканцю Безлюдівки, який передавав ворогу інформацію про Сили оборони в Харківській області, загрожує довічне ув'язнення – прокуратура

Харків. 14 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Харківська обласна прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно 64-річного жителя селища Безлюдівка Харківського району, підозрюваного в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану і за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

“Обвинувальний акт розглядатимуть у Зміївському районному суді Харківської області. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна”, – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За даними досудового розслідування, підозрюваний контактував зі своїм давнім знайомим, який спочатку в окупованому Луганську обійняв посаду в каральних структурах терористичної організації “ЛНР”, а пізніше вступив до лав спеціального загону швидкого реагування “Рись” Федеральної служби військ Національної гвардії РФ, головним завданням якого була участь у бойових діях з окупації Харкова.

Підозрюваний збирав і передавав своєму другові через телеграм інформацію про місця дислокації українських воїнів і військової техніки, а також дані про іноземне озброєння і боєприпаси Сил оборони в Харківській області.

У червні цього року чоловіка затримали правоохоронці, наразі він перебуває під вартою.